Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

 

Mátramindszent Község Önkormányzata

 

Mátramindszent önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése

Mátramindszenten a falu központjában található a Közösségi Ház, amely 1951-ben épült. Az épület jellemzői korábban elmaradtak a korszerűnek tekintett színvonaltól, jelentős energiaköltséget, magas primerenergia igényt és károsanyag-kibocsátást eredményezve. Mátramindszent Község Önkormányzata ezért pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy a Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése által csökkentse annak energia igényét és károsanyag kibocsátását, ezáltal az önkormányzat működési költséget takarítson meg.

Az energetikai korszerűsítés keretében sor került a külső határoló felületek kiegészítő hőszigetelésére, továbbá a nyílászárók cseréjére. Automatikával programozható fűtésszabályozás került kialakításra, valamint termosztatikus radiátorszelepek lettek beszerelve a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében. A projekt keretében megvalósult az akadálymentesítés is.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös. A fejlesztés alacsony fajlagos beruházási költség mellett hozzájárul az épület primerenergia fogyasztásának és ÜHG-, valamint károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez.

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 27.483.135 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00010 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2018.06.01.-2023.04.30.

Bővebb információ:

06-32-366-177

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.