Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

 

Mátramindszent Község Önkormányzata

 

Mátramindszent önkormányzati épületének energetikai korszerűsítése

Mátramindszenten a falu központjában található a Közösségi Ház, amely 1951-ben épült. Az épület jellemzői elmaradnak a korszerűnek tekintett színvonaltól, jelentős energiaköltséget, magas primerenergia igényt és károsanyag-kibocsátást eredményezve. Mátramindszent Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy a Közösségi Ház épületének energetikai korszerűsítése által csökkentse annak energia igényét és károsanyag kibocsátását, ezáltal az önkormányzat működési költséget takarítson meg.

 

A tervezett energetikai korszerűsítés keretében sor kerül a külső határoló felületek kiegészítő hőszigetelésére, továbbá a nyílászárók cseréjére. Automatikával programozható fűtésszabályozás kerül kialakításra, valamint termosztatikus radiátorszelepek beszerelését tervezik a teljesítmény és a hőigény pontatlansága miatti veszteségek csökkentése érdekében. A projekt keretében megvalósul az akadálymentesítés is.

 

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését fogja eredményezni, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös. A fejlesztés alacsony fajlagos beruházási költség mellett hozzájárul az épület primerenergia fogyasztásának és ÜHG-, valamint károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 21.187.026 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00010 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás tervezett időtartama: 2017.09.30.-2019.12.30.

Bővebb információ:
06-32-366-177
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.