Rendezvénysorozat 2011

Mátramindszenti rendezvénysorozat

A Mátramindszenti Mikszáth Kálmán Általános Iskola, Kerekerdő Tagóvoda, Háziorvosi rendelő, Polgármesteri Hivatal, Horváth János polgármester együttműködve az Egyesülettel  2011. április 15. - május 15. között rendezvénysorozattal emlékezett meg a Föld Napjáról és a Madarak és Fák Napjáról.

 

 Mikszáth Kálmán Általános Iskola

 •   április 15.  Béka Béla Környezettudatos Klub kiállítás megnyitása

A fenti klub vezetője és kreatív alkotója Mészáros Zoltán a hulladékok „házi” újrahasznosítására mutatott be megoldásokat az iskolában 2011. április 15.-én a Föld Napja alkalmával megnyitott kiállítással. (kisfia az iskola tanulója)

Okos tanácsokat tartalmazó tablókkal, a hulladékokból készült szellemes felhasználási- és „dísz” tárgyakkal közérthető módon népszerűsítette a szelektív hulladékgyűjtést.

Az alsó tagozatos tanulók környezetvédelméről szóló rajzai is színesítették a kiállítást.

.

 

 •   május 4.  Előadás, totók

  Az Egyesület  „Hulladékból termék” „kiállítás anyagát tartalmazó  DVD-t bevezető előadáson bemutatta  az érdeklődő tanulóknak és szellemi totó állított össze az anyagról.

 •   május 7.

  A totót a Madarak és Fák Napja alkalmával a Mátramindszenti hegyekben és a faluvégi tónál rendezett kiránduláson töltötték ki a csapatok. A kiránduláson voltak még ügyességi játékok, mocsáron való átkelés, akadály leküzdése, bizalom játék, fa és madárfajták felismerése, puzzle kirakás. A hosszú séta után jóízűen fogyasztottuk el a tópartnál a tábortűzön sült szalonnát.

  .

   

 

Kerekerdő Tagóvoda

 •   május 10. 
  Az óvodában fákat, virágokat és madarakat ábrázoló tablót készítettek a gyerekek az óvó néni segítségével. A kicsik madár ábrákat színeztek ki. Modelleztük a szelektív hulladékgyűjtést, laposra tapostuk a PET palackokat és új fák, virágok ültetésével szépítettük az óvoda kertjét.
  Az óvodában összegyűjtött papír, műanyag és fémdobozokért kapott pénzt a gyerekek kirándultatására használták fel.

.

 

 •   Május 31.
   Az óvó nénik Parádra vitték a gyerekeket: megnézték a Cifra istállót, a lovakat,   fagylaltot ettek,  játszottak az erdei tisztáson, a forrásnál.  

.

 

 

Kiírások, felhívások

 •   május 6.
  Aktualizáltuk és kihelyeztettük
  az elem, használt étolaj- és sütőzsiradék és lejárt szavatossági idejű gyógyszerek begyűjtésére vonatkozó kiírásainkat, amikkel ismét felhívtuk lakók figyelmét a településen évek óta folyó szelektív hulladékgyűjtésre.

 

Mátramindszent 2011. június 9.

 

dr Veszelei Gizella