Környezetvédelmi Világnap 2011

 

Mátramindszent, 2011. június 1.- 3.

 

 Az Örs Vezér Téri Fák Környezetbarát Egyesület együttműködve a Mátramindszenti Mikszáth Kálmán Általános Iskolával, az IT ponttal, a Polgármesteri Hivatallal, több helyszínen, több napon keresztül emlékezett meg a Környezetvédelmi Világnapról.

  1. Közösségfejlesztő Iroda, IT pont.

Mátramindszenten a Művelődési Házban működik a fenti klub. Főleg azok a gyerekek látogatják, akik beilleszkedési- tanulási problémákkal küszködnek, illetve nincs otthon számítógépük, internet hozzáférési lehetőségük.

  • június 1. Az idejáró gyerekek nagy része nem látta a” Hulladékból termék” kiállításról készült DVD-t. Nekik ismét levetítettük az anyagot.

  • június 2.  A jelenlévők két csapatot alkotva közösen kitöltötték a kiállításról készült szellemi totót, majd együtt kiértékeltünk azt.  Modelleztük a szelektív hulladékgyűjtést, tablókat készítettük a környezet egyes elemeit érő károkról és az ellenük való védekezésről. A gyakorlatot a Mátramindszenti Kerekerdő Óvodában folyó válogatós gyűjtésről készült tablón mutattuk be. 

 
  1. Mikszáth Kálmán Általános Iskola

Az iskola biológia terem faliújságján a hulladékgazdálkodási törvényre, illetve néhány fontos paragrafusára hívtuk fel a figyelmet. Ezen belül megoldásokat mutattunk be a megelőzésre, kiemelve a komposztálás fontosságát gyakorlati megvalósulását a településünkön.

Az Egyesület segítségével létrehozott tömbházi mintatelepekről készült tablón látható az életben folyó válogatós gyűjtés. 

 

 

  1. Kiírások.

A kiírásokkal a Környezetvédelmi Védelmi Világnap feladatára, céljára hívtuk fel a figyelmet, a gyerekeknek leegyszerűsített formában kis ábrával. Ez alkalommal is a polgármester úr közhasznú munkásokkal helyeztette ki azokat a falu forgalmas pontjaira. Buszmegállók, boltok, intézmények

.