Elektronkus ügyintézés link

ERFA logo
 

 Mátramindszent Község Önkormányzata

MÁTRAMINDSZENTi ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÉPÜLETÉNEK energetikai korszerűsítése

 Mátramindszenten a falu központjában található az önkormányzati hivatal, amely 1967-ben épült. Az épület energetikai besorolása a DD – korszerűt megközelítő – kategóriát sem érte el.

Mátramindszent Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy csökkentse az önkormányzati hivatal épületének energia igényét, károsanyag kibocsátását, illetve ezáltal működési költséget takarítson meg.

 

Mátramindszent községben a Kossuth tér 25. szám alatt található polgármesteri hivatal földszintes épületének fejlesztése több szempontból is indokolt volt. Az 50 évvel ezelőtt, hagyományos szerkezettel épült hivatal energetikai jellemzői messze elmaradtak a mai elvárásoktól annak ellenére, hogy az épület 2002-ben részben felújításra került. Az intézmény fűtése elavult kéményes gázkazánnal volt megoldva.

 

Az energetikai korszerűsítés keretében sor került a külső határoló felületek kiegészítő hőszigetelésére. A korábbi hőtermelő helyére új földgázüzemű kondenzációs kazánt és elektromos kazánt telepítettek, kicserélték a hőleadókat és a radiátor szelepeket. A saját villamosenergia igény kielégítése céljából az épületre napelemes rendszer került. A projekt keretében megvalósult az akadálymentesítés is.

A létesítmény energetikai korszerűsítése az üzemeltetési, fenntartási költségek csökkenését eredményezi, ami nemcsak az önkormányzatnak jelent megtakarítást, hanem környezetvédelmi szempontból is előnyös.

 

A fejlesztés megvalósításához az önkormányzat 20.158.049 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00045 azonosító számú pályázat keretében. A megvalósítás időtartama: 2017.03.01.-2018.12.31.

 

 

 

 

 

 

Bővebb információ:

06-32-366-177

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.