Elektronkus ügyintézés link

HIRDETMÉNY

Mátramindszent Község Önkormányzata Képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól szóló 9/2017. (IX.28.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet), valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet alapján ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy elkészült

Mátramindszent község Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 13/2017. (XII.28.) önkormányzati rendelete módosításának tervezete.

A tervezet anyaga elektronikusan a www.matramindszent.hu linken érhető el.

A településképi rendelet módosítása a magasabb színtű jogszabályokkal történő összhang megteremtése érdekében szükséges, a rendeltetési egységek számának megváltoztatása témakörben.

A településkép védelméről szóló rendelet módosítása széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik. A veszélyhelyzet ideje alatt egyes településfejlesztési, településrendezési és településkép-védelmi szabályok eltérő alkalmazásáról szóló 546/2020. (XII.2.) Korm.rendelet alapján a partnerségi egyeztetés keretében a tájékoztatás, véleménynyilvánítás és így a lakossági fórum elektronikus úton történik. Elektronikus útnak minősül az Önkormányzat honlapján közzétett részletes szakmai tájékoztató.
Az érintett lakosság, civil és gazdálkodó szervezetek, érdekképviseleti szervek, egyházak (partnerek) a településkép védelméről szóló rendelet módosításával kapcsolatos véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek, melyeket elektronikus levélben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő megküldéssel nyújthatnak be a honlapon történő közzétételtől számított 15 napon belül, azaz 2021. március 20. között.

Mátramindszent, 2021. március 4.

Horváth János
polgármester

Melléklet: A településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete.